IR Paneli

IR Paneli

Že uporabljate IR-panele?

Infrardeči grelni paneli — trajne grelne naprave, ki se ne izrabijo!

V primerjavi z ogrevalnimi sistemi na plin, olje, drva ali druga goriva se paneli ne obrabljajo in ne izrabijo! Zato ni potrebno pogosto globoko segati v žep. IR Paneli so zato odlična naložba , ki vas bo grela vrsto let in se vam bo zaradi prihranka pri energiji povrnila že v nekaj mesecih.

Želite privarčevati pri energiji?

Za ogrevanje stanovanja ali hiše vsako leto porabimo velike vsote denarja. Z izbiro inovativnega, kakovostnega ogrevalnega sistema v obliki IR-plošč lahko že letos privarčujete kar 40 % letnega proračuna za ogrevanje! Se sprašujete, kako je to mogoče? IR-grelne plošče so namreč sposobne pretvoriti 99 % električne energije v toplotno.

Veliko hitreje ogreto stanovanje!

S pomočjo panelov lahko stanovanje ogrejete bistveno hitreje. Tudi toplota se bo zaradi akumulacije v stenah in predmetih zadržala v stanovanju dalj časa.

Kako se rešite vlage v stenah?

Pri IR-ogrevanju se stene segrevajo, saj infrardeči žarki prodrejo tudi več centimetrov globoko v steno. To stene izsušuje in nadležna črna plesen izgine iz kotov, zrak pa ostane primerno vlažen in prijeten za dihanje.

Ste pri ogrevanju odvisni od drugih?

Živite v bloku ali večstanovanjski hiši in ste pri ogrevanju odvisni od drugih, sosedov, lastnikov ali upravnikov? Zagotovite si lasten ogrevalni sistem, s katerim boste privarčevali, si zagotovili nadzor in imeli vedno topel dom po vaših željah! Plačali pa boste toliko kot boste porabili in nič več.

Prednost IR panelov

Glavna njihova prednost je, da vam pri sami inštalaciji ni treba posegati v samo stanovanje, zato ne potrebujete nikakršnih dovoljenj lastnikov stanovanja. V primeru selitve, pa lahko IR ogrevalni sistem enostavno odnesete s seboj.

infrardečim ogrevanjem se profesionalno ukvarjamo že od leta 2012. Izberite naše preizkušene in kakovostne IR- plošče s 5-letno garancijo! Če z nakupom niste zadovoljni, artikel lahko vrnete v roku 14 dni, mi pa vam vrnemo celotno kupnino.

Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

RoHS Compliant

Konvencionalni način ogrevanja je preteklost!

 

Klasični način s centralnim ogrevalnim sistemom, ki deluje na principu kroženja zraka ali konvekcije, ima vrsto slabosti:

 • ogrevanje zraka z izgubo dragocene energije (topli zrak se dviguje in zadržuje na vrhu, mrzli zrak pa ostaja spodaj, tako da je pri tleh neprijetno hladno),
 • dvigovanje prahu in bakterij,
 • izsuševanje zraka,
 • odlaganje vlage v stenah, kar povzroča zdravju škodljivo plese
 • Rešitev je ogrevanje s paneli, ki oddajajo infrardečo toploto!

  Hitro širjenje infrardečih žarkov po prostoru

   

  Infrardeča toplota se v nasprotju s konvencionalnim ogrevanjem širi po prostoru s sevanjem IR-nizkofrekvenčnih valov. Infrardeči paneli tako s pomočjo IR-valov ogrevajo neposredno in omogočajo, da se prostori hitreje ogrejejo.

  IR-ogrevanje ne deluje na zrak, ampak na predmete v okolici!

   

  IR-valovi za prenos toplote ne potrebujejo medija (zraka). Bolj kot zrak se »segrejejo« stene in predmeti, ki nato oddajajo toploto v okolico! To nam daje zelo prijeten občutek po celem telesu, saj toplotni valovi prihajajo do nas iz vseh smeri. Infrardeča toplota se tako enakomerno širi po prostoru, zato ne prihaja do občutnih toplotnih razlik po višini prostora. Zrak pri tovrstnem ogrevanju kroži in zato se ne dvigujejo prah in bakterije, kar je dobro za naše zdravje, zlasti za dihala.

  IR-svetloba ni vidna, vendar občutna!

   

  IR-svetloba človeškim očem ni vidna, lahko pa jo posnamemo s posebnimi kamerami, ki infrardečo svetlobo pretvorijo v nam vidne barve. Človek infrardečo svetlobo zaznava kot toploto. Občutek je zelo prijeten in podoben toploti sončnih žarkov ali ognja v zakurjenem kaminu. Večina energije, ki jo oddaja sonce, je v infrardečem spektru, zato IR-svetlobo občutimo kot toploto vsakič, ko nas sonce obsije, kljub morda zelo nizkim temperaturam zraka. V to ste se lahko že kdaj sami prepričali, ko ste se pri samo nekaj stopinjah v kratkih rokavih sončili ob smučišču. Tako grejejo tudi infrardeči paneli - neposredno, naravno in zdravo.

  Naši IR-paneli so primerni tudi za lesene hiše.

   

  Sprednja karbonska grelno/sevalna stran panela se, segreje od 80 °C do 100 °C, zadnja stran pa na okoli 35 °C. Paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

  Želim vedeti še več!

   

  Ker IR-žarki grejejo neposredno, imamo prijeten občutek toplote že pri temperaturah, ki so za nekaj stopinj nižje, kot je običajno za stanovanja. Pri tem pa vemo, da vsaka stopinja manj pomeni do 7-odstotni prihranek.

 • Prednosti

  Infrardeči valovi so del spektra naravne svetlobe

   

  Ker so infrardeči valovi del sončne svetlobe, so popolnoma varni za uporabnika. Že desetletja se uporabljajo celo v zdravstvene namene, predsvem za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih. Tudi v porodnišnicah so inkubatorji pogosto opremljeni z infrardečimi sistemi ogrevanja, da novorojenčkom vzdržujejo toploto.

  • Prihranek denarja pri nakupu goriv in nizka poraba električne energije. IR-grelne plošče so sposobne pretvoriti 99 % električne energije v toploto.
  • IR plošče ne porabljajo kisika v prostoru, tako da ni potrebna dodatna ventilacija.
  • Segrevajo stene in predmete v bližini in enakomerno razporedijo toploto.
  • Oddajajo prijetno toploto, ki prodre v tkivo.
  • Ne povzročajo suhega zraka, saj iz sten potegnejo vlago, ki vlaži zrak.
  • Ne povzročajo dvigovanja prahu in bakterij.
  • Preprečujejo nastanek plesni, s tem ko segrevajo stene prostorov.
  • Enakomerno razporejajo toploto, tako da ni nihanj v temperaturi zraka.
  • Imajo pozitivne učinke na zdravje.
  • Delujejo neslišno, tako da niso moteče za okolico.
  • Ni stroškov vgradnje, ker je montaža grelne plošče enostavna in ne zahteva razbijanja in zidarskih del.
  • Imajo dolgo življenjsko dobo, in sicer neverjetnih 100 000 ur oziroma 30 let.
  • So okolju prijazne, saj ne oddajajo škodljivih emisij


   

  Prednosti za zdravje!

   

  • Ogrevanje z IR-ploščami ne povzroča dvigovanja prahu in bakterij, ki se nabirajo v stanovanju. S tem lahko preprečimo ali omejimo alergije in bolezni!
  • IR-paneli ne izsušujejo zraka, zato ne dražijo sluznice in dihalnih poti. To je izvrstno za starejše, otroke in dojenčke, ki so na to veliko bolj občutljivi.
  • IR-žarki se kot toplotna terapija že vrsto let uporabljajo v zdravstvene namene. Z njimi se odpravljajo bolečine v mišicah, hrbtenici in sklepih. Zaradi toplote, ki prodre globoko v tkivo se izboljša fizično in psihično počutje.
  • Toplotna IR-terapija pomaga izgubljati težo, saj s pospeševanjem presnovnih procesov vitalnih organov in žlez z notranjim izločanjem povzroči bistveno večje in hitrejše izgorevanje kalorij.
  • Toplotna IR-terapija pospeši krvni obtok, pomaga pri zniževanju holesterola, izboljšuje imunski sistem in pomaga pri prehladih.
  • Toplotna terapija vpliva na razstrupljanje telesa in čiščenje kože, kar pomaga pri odpravi aken.
  • IR-grelne plošče so sposobne pretvoriti 99 % električne energije v toploto. Nobena od ostalih električnih grelnih naprav ne proizvede tako visokega odstotka toplote glede na porabljeno elektično energijo.

   IR ogrevanje zato prinese velik prihranek pri stroških ogrevanja.

  •  

   Izračun

   http://irpaneli.com/izracun

    

    

 

 IR grelno ogledalo 500W,SunDirekt - IR MD500

IR grelno ogledalo 500W,SunDirekt - IR MD500

319,00

Model: MD500 Velikost: 60 x 100 cm Moč: 500 W   .....

IR panel 1000W, 90 x 120cm, SunDirekt - IR PE1000

IR panel 1000W, 90 x 120cm, SunDirekt - IR PE1000

299,00

  Moč: 1000 W Dimenzije: 120×90×2 cm Teža: 11,7 kg Montaža: stena ali s.....

IR panel 550W, 60 x 90cm, SunDirekt - IR PE550

IR panel 550W, 60 x 90cm, SunDirekt - IR PE550

225,00

·         Moč: 550 W ·  &.....

Klasični digitalni termostat SunDirekt - SD-T4001

Klasični digitalni termostat SunDirekt - SD-T4001

68,99

Kompakten Zelo enostaven za uporabo Vzdržuje konstantno temperaturo v prostoru .....

Termostat, brezžični digitalni termostat SunDirekt, beli - SD-T4003

Termostat, brezžični digitalni termostat SunDirekt, beli - SD-T4003

89,00

Napajanje z 2 baterijama AAA Privlačna moderna oblika Nadometna montaža Pre.....

Najbolje prodajano

Obiščite nas!

OBVESTILO KUPCEM: Spoštovani, Obiščete nas lahko tudi v naši trgovini v Mariboru ,Cesta zmage 13a -TABOR Ponedeljek : 08:00 - 12:00 ure Torek : 08:00 - 12:00 ure Sreda : 08:00 - 15:00 ure Četrtek : 08:00 - 12:00 ure Petek : od 8:00 do 15:00 ure Sobota : ZAPRTO Nedelja : ZAPRTO Naše izdelke lahko naročate na naslednjih naslovih : http://www.elementa-e.si http://www.elementa.rs http://www.hur-vad.se/orion-belysning.html http://www.hur-vad.se/osylniga-horlurar.html http://www.hur-vad.se/candola-restaurangen.html http://www.hur-vad.se/chic-restauranger.html Dostava blaga znotraj R Slovenije 3,5€ + DDV razen za naročila večja od 100 €. (Delivery of goods within the Republic of Slovenia 3.5€ + VAT except for orders more than € 100.) Dostava blaga znotraj EU po ceniku prevoznika( DHL, POŠTA, UPS ) (Delivery of goods within the EU at the carrier's rates (DHL, POST, UPS)) Čas dostave znotraj R Slovenije 1-3 dni (Delivery time within the Republic of Slovenia 1-3 days) Čas dostave znotraj EU 3-14 dni (Delivery time within the EU 3-14 days) Hvala za razumevanje , (Thank you for your understanding ) Povej prijatelju : www.elementa-e.si (Tell your friend: www.elementa-e.si)

Kontaktirajte nas

Telefon
+386 (0)59 178 323
Mobitel
+ 386 (0)51 348 489
Fax
+386 (0)8 386 23 64
E-mail
office@elementa-e.si

Facebook